Kalinić: Želim Real, Barsu i Makabi

0

kkcrvenazvezda.rs
Ne želi da bude statista u Evroligi: Nikola Kalinić
 

“Odlične su sve ekipe koje nas čekaju narednih meseci, ali ne želimo samo da budemo statisti u Top 16. Želimo da igramo, da se takmičimo. To su sve iskusne ekipe, iza sebe imaju mnogo učešća na fajnal-foru, ali pokušaćemo da ostvarimo nekoliko pobeda i da vidimo kuda će nas to odvesti“, piše 23-godišnji Kalinić.

“Takmičenje je dugo, traje do aprila, a mi moramo da ostanemo čvrsto na zemlji i da nastavimo da radimo“, dodao je reprezentativac Srbije.

Svima u klubu mnogo znači prolaz među 16 najboljih timova Evrope.

“Najmlađi smo tim u takmičenju sa prosekom od 23 godine, tako da je značajno što je tako mlad tim obezbedio plasman dva kola pred kraj. Mnogo nam znači, ali ne želimo da stanemo. Želimo da se poboljšavamo, da iznenadimo nekoga i da vidimo možemo li da odemo još dalje. Ovaj uspeh je odličan za srpsku košarku. Poslednjih nekoliko godina tretira se kao čudo kada neko iz Srbije uđe u Top 16. Ali, mislim da za košarkašku zemlju kakva je Srbija, gde ljude vole i prate košarku, treba da bude normalno da svake godine ima bar jedan klub u Top 16, ako ne i dva“.

Kalinić ima želje i kada su u pitanju protivnici u drugoj fazi takmičenja.

“Ako moram da biram jednog rivala, možda bi to bio Real Madrid. Dominiraju u Evroligi i na papiru su verovatno bolji od nas, ali ako želiš da budeš bolji, moraš da igraš sa najboljima. Mislim da bi to bila fenomenalna utakmica u Beogradu. Bila bi to žurka, ludnica neke vrste. Takođe bih voleo Barselonu i Makabi. Ako već moramo da igramo sa ’divovima’, voleo bih da to budu oni najveći, da vidimo kako stojimo“.

Nikola piše i da je svima u klubu teško pala tragična smrt navijača Marka Ivkovića.

“Naš uspeh je fantastičan i zbog navijača, mnogo im znači. Svi se sećamo da je Zvezda prošle godine imala četiri pobede, a da to nije bilo dovoljno za prolaz dalje. Bile su ovo emotivne nedelje za navijače, svi znamo za tragediju u Istanbulu u kojoj je naš navijač Marko Ivković izgubio život. Nije zapravo važno čija je krivica, šta se dešavalo, ko je počeo, jedino što je važno jeste da je mlad život izgubljen. Bilo nam je vrlo teško zbog toga, ali mogu samo da zamislim kako je bilo njegovoj porodici i prijateljima. Pobede su lepe, ali ovo je bio životni poraz, situacija koja nije smela da se dogodi. Osuđujem svaku vrstu nasilja i sve navijače koji dolaze sa takvim namerama. Nadam se da se tako nešto više nikada neće ponoviti, u sportu nema mesta takvim stvarima. Katastrofa“.

Na kraju svog bloga Kalinić je istakao oduševljenje atmosferom u "Kombank areni".

“Prvi blog pisao sam pre početka Evrolige, a sada sam taj ambijent i iskusio. Čuli smo priče, imali smo očekivanja i sve to je pomnoženo pet puta. Toliko ljudi na tribinama, navijaju kao jedan. Taj osećaj koji ti struji kroz telo, onda shvatiš čemu toliki treninzi, sati i godine u sali, shvatiš da je žrtva bila vredna toga. Ali, baš kao i naša ekipa, mislim da i naši navijači najbolje čuvaju za Top 16. Mislim da će u tamo biti luđe, glasnije, zaglušujuće i da se gostima neće dopasti da igraju u takvoj atmosferi“, zaključio je Kalinić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here