Kamenovani autobusi u Beogradu: Povređena putnica, velika materijalna šteta

0

Fonet/N.Đ.
Kamenovani su autobusi br. 511 i 55 (Foto: Ilustracija)
 

Incidenti su se dogodili sinoć, pola sata pre ponoći, kada su nepoznate osobe prvo kamenovale autobus na liniji 511 u Ulici Stevana Filipovića, a potom i autobus na liniji 55 u Ulici Steve Milutinovića. Oba autobusa napadnuta su u Železniku dok su bila u pokretu.

Prilikom kamenovanja autobusa na liniji 511 povređena je maloletna putnica S.I., koja je zadobila lakše povrede po licu i rukama od razbijenog stakla. Na autobusu na liniji 55 oštećena su dvoja vrata i far.

U Makišu je na liniji 54 razbijeno bočno staklo autobusa, dodaje se u saopštenju.

Kako je rečeno u MUP-u, policija intenzivno traga za napadačima.

Grad Beograd oštro osudio napade na vozila GSP-a

Grad Beograd oštro je osudio napade na vozila gradskog saobraćaja koja su se dogodila u naselju Železnik, a u kojima je lakše povređena jedna putnica. U saopštenju Grada se navodi da je u napadima pričinjena velika materijalna šteta na autobusima i da ti incidenti predstavljaju "veliki izdatak za GSP koji je u veoma teškoj finansijskoj situaciji".

– Ovi vandalski napadi su nedopustivi i za svaku osudu, jer vozila GSP-a pripadaju svim građanima grada Beograda – kaže se u saopštenju.

Prema podacima GSP "Beograd" u poslednjih pet godina dogodilo se više od 650 napada na vozila i više od 250 napada na vozače.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here