Youtube/KK Crvena zvezda mts
Fakundo Kampaco

Najnovije pojačanje Crvene zvezde Fakundo Kampaco neće moći da igra za crveno-bele u Evroligi do marta.

To znači da će Kampaco moći da zaigra tek u 26. kolu elitnog takmičenja. Isto će važiti i za sve druge igrače koje Crvena zvezda potencijalno planira da dovede u ovom periodu.

“Finansijska komisija Evrolige, nezavisno regulatorno telo, izrekla je sankciju koja se sastoji od zabrane registracije novih igrača i trenera do 28. februara 2023. godine i novčane kazne od 25.000 evra Crvenoj zvezdi zbog teškog kršenja Pravila finansijske stabilnosti i fer-pleja”, navodi se u saopštenju Evrolige.

“Slučaj Kampaco” je 1. decembra 2022. godine upućen Finansijskoj komisiji od strane Komisije za kontrolu upravljanja, nezavisne komisije koja razmatra finansijski učinak klubova i njihovu usklađenost sa relevantnim propisima.

Finansijsko veće je otvorilo sudski postupak i izreklo privremenu zabranu Zvezdi koja znači da crveno-beli neće moći da registruju igrače i trenere.

Uvedene zabrane Zvezdi uzimaju u obzir ozbiljnost prekršaja, koji uključuje kašnjenje izmirenja obaveza prema igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i davanje netačnih informacija. Tako je klubu omogućeno da stekne prednost nad konkurencijom i nastavi sa svojim normalnim radom uprkos neregularnom finansijskom poslovanju.

U kazni Evrolige se navodi i da svako dalje kršenje finansijskih propisa može dovesti do još većih sankcija, kao što je oduzimanje pobeda.

Sve to se navodi u saopštenju elitnog takmičenja, a na ovu odlluku se može uložiti žalba Sudu za sportsku arbitražu.

Ranije je argentinski portal Basketplus objavio daReal Madrid, Kampacov bivši klub, blokira registraciju.

“Real Madrid stoji iza odbijanja da se ukine zabrana, a madridski klub sa svih strana kreira pravne prepreke kako Kampaco ne bi zaigrao protiv njih desetog januara. S druge strane, Zvezda se na sve načine trudi da igrača registruje”, piše Basketplus.

Crvena zvezda je u decembru angažovala argentinskog košarkaša Fakunda Kampaca, koji zbog zabrane ne može da igra u Evroligi.

Argentinac je odigrao dva meča za “crveno-bele” u regionalnoj ABA ligi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here