EPA/Christian Bruna
Sebastijan Kurc

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i vicekancelar Verner Kogler najavili su danas novi paket podsticaja za privredu.

Oni su, na konferenciji za štampu, istakli da pored 38 milijardi evra brze pomoći protiv krize nastale zbog pandemije koronavirusa, žele da pokrenu srednjoročne mere protiv preteće recesije.

Najavili su investicije države u infrastrukturu, ekološko i termičko saniranje, čime bi se podstakla privreda i stvorila radna mesta.

Kurc je naglasio da vlada svojim novim merama ima tri konkretna cilja, a to su rasterećenje poreza za zaposlene, rasterećenje privrede kako bi se zadržala, odnosno stvorila radna mesta, te investicije u zaštitu klime, digitalizaciju i regionalizaciju.

Detalji će biti tek izrađeni i uskoro, kako su kazali, predstavljeni.

Vlada je preporučila da se rad od kuće, svuda gde je to moguće, nastavi, jer to umanjuje rizik od infekcije u kancelarijama.

Kogler je istakao da je regionalizacija težište i da, kada Evropa želi da zadrži, odnosno izgradi sopstvenu proizvodnju, Austrija mora u tome učestvovati.

U međunarodnom poređenju, ukazao je, je austrijska poljoprivreda odlično postavljena, te je kazao da bi mogli biti favorizovani regionalni proizvodi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here