Kao da se Bufon kamenjem bacao na tzv. zaostavno vreme

0
EPA/Julien De Rosa
Bufon je uzaludno pokušao da ispravi grešku kojom je Lukakuu poklonio loptu za drugi gol

Ni puna godina nije prošla a proslavljeni italijanski golman, s dva različita kluba, završio učešće u Ligi šampiona na istovetan način – pogotkom s bele tačke debelo u nadoknadi vremena.

Đanluiđi Bufon (41), jedan od najboljih golmana današnjice, nikada nije bio evropski prvak. To mu nije pošlo za rukom ni s Juventusom u kojem je branio 17 godina (2001-18), jer i torinski “crno-beli” na tu krunu čekaju od 1996. Finalista je sa Starom damom bio triput (2003, 2015, 2017), ali uzalud.

S obzirom na njegovu dugovečnost, i ova sezona je bila novi izazov. Kad već nije uspeo da podigne najvredniji trofej evropskog klupskog fudbala s Juventusom, došao je letos da mu se to posreći s Pari Sen Žermenom, timom koji je bliži nego ikad da upiše i Pariz na mapi prestonica Starog kontinenta koje su dale evropskog šampiona jer iza njega stoji gomila para bogatih Katarana. Jedna sezona najviših pretenzija, druga, treća…”sveci” i ove godine ostaju praznih ruku. S njima još jednom i slavni Bufon.

Crveni karton Bufonu na stadionu “Santijago Bernabeu”

I opet je Điđijeva nada razvejana iz kasnog penala. Prošle sezone, njegove poslednje u Juventusu, italijanski velikan, iako prežaljen posle prve utakmice četvrtfinala pošto ga je Real pregazio u Torinu s 3:0, bio je na pragu produžetaka u revanšu. Vodio je u Madridu s 3:0, ali je u trećem minutu nadoknade vremena sudija pokazao na belu tačku. I bio je neumoljiv, a VAR tehnologije tada još nije bilo u Ligi šampiona pa da se Juventus ponada da bi odluka možda mogla da bude i preinačena.

U žučnom protestu najdeblji kraj je izvukao Bufon. Pokazan mu je crveni karton. Na gol je umesto njega stao Poljak Vojćeh Ščensni, a Realov as Portugalac Kristijano Ronaldo nije imao milosti prema klubu u koji će preći nekoliko meseci kasnije. Na semaforu je pisalo vreme – 96:56.

Ovaj put je francuski šampion bio na pragu četvrtfinala. Mančester junajted, prežaljen posle 0:2 na Old Trafordu, vodio je na Parku prinčeva s 2:1, ali je taj rezultat dalje slao pariski tim.

I onda, opet u nadoknadi vremena, dosuđena je najstroža kazna iz pištaljke slovenačkog arbitra Skomine, ali posle pregledanja sporne situacije video-tehnologijom, uvedenom u Ligi šampiona baš sada od osmine finala. Iako pun besa, Bufon se suzdržao pa je i ostao na golu. Markus Rašford je bio neumoljiv. Na semaforu je pisalo – 93:15.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here