Kao na filmu: Beg iz Palate pravde

0

Palata pravde (Foto: Arhiva)
 

On se požalio svojim čuvarima da mora do toaleta, a potom iskoristio trenutak nepažnje i umesto da ode u toalet, istrčao na slobodu, piše list ”Alo”.

 

”Ivanović, koji je i ranije bio osuđivan za razbojništva i ima ‘debeo’ dosije u policiji, uhapšen je pre nekoliko dana u Zemunu. Posle isteka policijskog zadržavanja doveden je u Palatu pravde”, navodi izvor lista.

 

Sagovornik dodaje da je Ivanović u pratnji svog branioca odveden u tužilaštvo, gde je za učinjeno krivično delo sklopio sporazum o priznanju krivice na tri i po godine zatvora.

 

”Dok su ga zatvorski stražari sprovodili do sudije da bi se taj sporazum verifikovao i kako bi se njemu odredio pritvor, a zatim i poslao na izdržavanje zatvorske kazne, Ivanović je zamolio čuvare da ga odvedu do toaleta. Skinuli su mu lisicu samo sa jedne ruke, a on je u tom trenutku iskoristio trenutak njihove nepažnje i pobegao im sa drugog sprata”, ispričao je sagovornik lista.

 

Dok su ga stražari panično tražili po hodnicima Palate pravde, Nikola Ivanović se spustio do ulaza i glumeći jednog od posetilaca sa rukama u džepovima krenuo ka vratima.

 

”Dok je on izlazio, zatvorski čuvari su povikali kolegama iz sudske straže da zadrže Ivanovića, koji je upravio bio prolazio kroz vrata. Kada je začuo povike, on je počeo da trči, a svi stražari za njim. Ipak, uspeo je da im umakne po uličicama oko Palate pravde”, rekao je izvor lista.

 

Policija je odmah obaveštena i potraga je u toku. Inače, Ivanović je odranije poznat policiji, a osuđivan je i ranije za krivična dela razbojništva. Ovo nije prvi put da neko pobegne čuvarima iz Palate pravde. To je pošlo za rukom i Marku Simiću iz Beograda, osumnjičenom za 20 razbojništava, koji je pobegao 2006. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here