Kapiten isključen, ugled – sačuvan

0

Naime, jedan od rivalskih klubova, u cilju da spreči plasman Srbije 08 u viši rang, pokušao je da vrbuje više prvotimaca naše ekipe, ali je rukovodstvo na vreme reagovalo.

 

 

Održan je hitan sastanak, na kojem su donete i neke bolne odluke u cilju smirivanja situacije i održanja dobre atmosfere u klubu.

Doskorašnji kapiten Saša Vučković i Marko Ristić isključeni su iz Srbije 08, jer je ocenjeno da se neprimerno ponašaju, pogotovo van terena, zbog čega su u nekoliko navrata narušili ugled kluba.

– Osujetili smo pokušaje rasturanja kluba od strane pojedinaca, koji su mislili da nas oslabe. Iz ovoga izlazimo mnogo jači i stabilniji nego pre. Već ranije smo iz naših redova odstranjivali sve koji nisu sledili naš cilj, a to je da napravimo klub koji će da bude uzor i ponos svim Srbima u Austriji – rekao je predsednik Srbije 08, Srđan Stokić.

Trener Nemanja Damnjanović istakao je da je jako važno da se svi igrači Srbije 08 kako na terenu, tako i izvan njega ponašaju primerno, pre svega zbog mlađih klupskih naraštaja.

– Klub će se i dalje distancirati od svih koji kaljaju ugled, zarad nekih sitnih interesa – podvukao je Damnjanović.

Srbija 08 ne namerava da odustane od svog cilja, a to je još jedan plasman u viši rang. Isključenje Ristića i Vučkovića sigurno neće poremetiti planove, pogotovo što se klub sprema da angažuje nekoliko pojačanja, a među mogućim novajlijama ima i imena, poznatih u austrijskim okvirima. Naravno, i dalje će se dužna pažnja posvetiti mlađim selekcijama, u kojima je okupljeno preko 130 dečaka, od osam do 19 godina.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 12.01.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here