Foto: Tanjug/AP
Aslan Karacev

Ruski teniser Aslan Karacev, posle pobede nad Novakom Đokovićem u polufinalu Srbija opena, izjavio je da mu je to najbitniji trijumf do sada u karijeri.

– Zadovoljan sam svojom igrom, ovo mi je definitivno najbitnija pobeda u karijeri. Sa ovakvim igračima morate da igrate agresivno. Sve vam vraća, dobro se kreće. Pokušavao sam da budem fokusiran čim sam stupio na teren. Dao sam 200 odsto sebe na ovom meču, igrao je dobro, ne daje vam besplatne poene. Tera vas da igrate, morate da budete usredsređeni sve vreme – rekao je Karacev posle meča i dodao da je na teren kročio sa glavnim ciljem da savlada Novaka.

Njih dvojica su igrali i na Australijan openu u polufinalu ranije ove godine, kada je Novak pobedio.

– Ovaj meč i meč iz Melburna ne mogu da se porede. Mislim da je tada imao jednu grešku u dva seta, izgledalo je kao da sam igrao protiv zida. On je tada pobedio Medvedeva u finalu, mislim da to ne može da se poredi. Ovde je drugačija podloga – pojasnio je Rus.

Glavni cilj mu je da uđe u Top 20, a u nedelju ga očekuje borba za trofej na Srbija openu protiv Italijana Matea Beretinija.

– Pokušaću da se oporavim, ovde ima dobar ATP fizioterapeut, a odmoriću i u hotelu. Ipak, nema mnogo vremena za odmor, ali svi polufinalisti imaju iste uslove – zaključio je Karacev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here