Karadžić: Bojimo se iskustva Drulovića, razgovaramo sa Zengom, ne i sa Piksijem

0

 Predsednik FSS Tomislav Karadžić
 

"Mi i dalje imamo vršioca dužnosti selektora i stručni štab, oni i dalje imaju najveće šanse da nastave posao. Imamo mlad tim stručnjaka, ali ovog puta ulog nije mali jer dva puta nismo otišli na završnice evropskih i svetskih prvenstava. Moramo veoma dobro da razmislimo jer nijedna karika u tom timu ne sme da bude slaba. Drulović je pokazao sjajan kvalitet i kao čovek i kao trener, jedino čega se bojimo je iskustvo", rekao je Karadžić.

On je naveo da se Savezu u poslednjih 15 dana nude "najveća trenerska imena Evrope" i ocenio da to jasno govori da fudbalska struka prepoznaje potencijal koji ima reprezentacija Srbije.

"Imamo neverovatnih ponuda, ali zbog troškova se suzdržavamo i oko prihvatanja tih razgovora. Definitivna odluka će biti doneta do kraja jula. Kada je reč o strancima imamo određeni budžet koji je predviđen za selektora i iz tog finansijskog okvira nećemo izlaziti. Nećemo da izigravamo pijane milionere i da u teškoj ekonomskoj situaciji posežemo za milonima za stranog selektora. Vidite kako su mnogi od njih prošli na Svetskom prvenstvu", rekao je Karadžić. 

On je istakao da će se napraviti veliki zaokret kada je reč o plati selektora, odnosno da će selektoru biti isplaćivane normalne plate, koje su u nivou sa okruženjem, a dobijaće veće bonuse u zavisnosti od rezultata.

Zenga je rekao da je pregovarao sa čelnicima Saveza, a to je potvrdio i Karadžić.

"Tačna je informacija. U subotu smo putovali za Italiju i više sati smo razgovarali sa Zengom ali sada ništa ne mogu da kažem da li je to blizu ili daleko od dogovora. On želi da se vrati u Evropu i da se reafirmiše kao trener u Evropi. Sledećih dana ili nedelja ćemo znati koliko smo blizu njegovog angažovanja ili neangažovanja", rekao je Karadžić.

Predsednik FSS je rekao da postoji povoljnost kada je reč o Zengi jer je on odjavljen iz Italije, pa za razliku od evropskih trenera, neće biti duplih oporezivanja.

Karadžić je rekao da je Srbiji potreban iskusan selektor, a na konstataciju novinara da Zenga nikada nije radio taj posao, Karadžić je rekao: "Nije, ali od 1998. godine nije imao nijedan slobodan dan, on radi svo vreme".

On je istakao i da je razgovarano i sa drugim kandidatima, ali nije želeo da otkrije o kome je reč i dodao da nije tačna informacija da je Savez razgovarao sa Draganom Stojkovićem.
"Iako imamo sjajno mišljenje o njemu, mi sa Piksijem nismo razgovarali niti planiramo", rekao je Karadžić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here