Karadžić i Antić na žrebu u Varšavi

0

 

U delegaciji FSS-a će pored Karadžića i Antića biti i generalni sekretar FSS Zoran Laković i tim menadžer Aleksandar Bošković.

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić kaže da mirno čeka žreb za kvalifikacije za predstojeće prvenstvo Evrope.

 

"Naučio sam da u fudbalu nema biranja tako da nemam odgovor na tradicionalna pitanja koje selekcije bih voleo da dobijemo odnosno nisam formirao ni listu onih koje ne bih želeo da dobijemo za rivale. Iz hladne Varšave nadam se lepim vestima za sve nas u Srbiji. Priča će, verujte, ostati ista ko god nam bude protivnik u grupi: svakom poštovanje, ali najviše vera u sebe", rekao je Antić, a preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

 

Žreb će biti održan od 12,00 časova, a u kvalifikacijama za EP će učestvovati 51. selekcija. EP 2012. će biti održano u Poljskoj i Ukrajini, a utakmice će biti igrane u Varšavi, Gdanjsku, Poznanju, Vroclavu, Kijevu, Harkovu, Donjecku i Ljvovu.

 

Reprezentacije će biti podeljene u devet grupa. U prvih šest grupa biće po šest reprezentacija, a u preostale tri po pet selekcija. Pobednici grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija obezbediće direktan plasman na EP, dok će preostalih osam drugoplasiranih selekcija igrati baraž.

 

Interesantno, Srbija bi mogla da se nađe u istoj kvalifikacionoj grupi za EP sa ekipama Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije ili Makedonije i Crne Gore.
 

Sastavi šešira:
Prvi šešir: Španija, Nemačka, Holandija, Italija, Engleska, Hrvatska, Portugalija, Francuska i Rusija;

Drugi šešir: Grčka, Švedska, Češka, Švajcarska, Srbija, Turska, Danska, Slovačka i Rumunija;

Treći šešir: Izrael, Bugarska, Finska, Norveška, Republika Irska, Škotska, Severna Irska, Austrija i Bosna i Hercegovina;

Četvrti šešir: Slovenija, Letonija, Madjarska, Litvanija, Belorusija, Belgija, Vels, Makedonija i Kipar;

Peti šešir: Crna Gora, Albanija, Estonija, Gruzija, Moldavija, Island, Jermenija, Kazahstan i Lihtenštajn;

Šesti šešir: Azerbejdžan, Luksemburg, Malta, Farska ostrva, Andora i San Marino.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here