Karadžić i Lukić “ratuju” saopštenjima

0

Predsednik FSS Tomislav Karadžić izdao je danas saopštenje za javnost u kojem navodi da ga je prvi čovek Crvene zvezde Vladan Lukić "izvređao" i uputio mu niz pretnji preko telefona.

 

"Tačno je da sam 6. marta u poslepodnevnom satu dobio poziv na svoj telefon sa meni nepoznatog stabilnog broja i da mi je predsednik Crvene zvezde gospodin Vladan Lukić izrekao niz uvreda i pretnji, vulgarnim rečnikom i psovkama", navodi se u Karadžićevom saopštenju dostavljenom medijima.

 

Karadžić je naveo da je ostao zatečen, jer je cenio Lukića i novu upravu Crvene zvezde i njene rezultate ostvarene u teškim, nasleđenim uslovima.

 

"Navodni povod zbog kojeg sam napadnut u telefonskom razgovoru, prema nastupu gospodina Lukića, jeste Zakon o sportu i privatizaciji sportskih klubova, iako mi je kroz obraćanje bilo jasno da optužbe imaju sasvim drugu dimenziju. Između ostalog, Lukić mi je poručio da se ne bavim Crvenom zvezdom i domaćim prvenstvom, nego reprezentacijom", ističe se u saopštenju.

 

Karadžić je o razgovoru sa Lukićem upoznao Odbor za hitna pitanja, a delimično i Izvršni odbor FSS.

 

"Regularnost takmičenja u domaćem fudbalu nije pitanje koje može da mimoiđe najviše organe FSS i nikakve telefonske ili bilo kakve druge pretnje neće me pokolebati u nameri da zajedno iskorenimo neregularnosti na terenu i pritiske po svlačionicama i službenim prostorijama", poručio je Karadžić i dodao da nijedan klub, niti pojedinac ne mogu da budu iznad FSS-a.

 

Predsednik FSS-a pozvao je sve učesnike fudbalskih takmičenja i službena lica da obaveste nadležne organe o eventualnim nepravilnostima na utakmicama u Srbiji.

 

Predsednik Zvezde Vladan Lukić priznao je da je zvao Tomislava Karadžića da bi mu zapretio da "drži dalje ruke od Zvezde, jer klub nije na prodaju"!

 

Lukić, međutim, kaže da je on samo reagovao nakon što je Karadžić izjavljivao da "će on da proda Crvenu zvezdu" i da mu je predsednik FSS tada uzvratio da će zažaliti zbog tog poziva jer se ni on ni "uprava Zvezde ništa ne pitaju o prodaji kluba", kao i da Karadžić zna kupca.

 

Lukić kaže da će o načinu transformacije Zvezde odlučiti Vlada Srbije, a ne član Skupštine Partizana.

 

"Pozvao sam ga 6. marta sa zvaničnog broja iz moje kancelarije, koji pripada FK Crvena zvezda, i sama činjenica da on taj broj ne prepoznaje govori koliko mu je stalo da kao predsednik Saveza ima objektivan pristup prema našem klubu. Rekao sam mu da drži dalje svoje ruke od Zvezde i da naš klub nije na prodaju. O načinu transformacije Zvezde odlučiće Vlada Srbije, a ne član Skupštine Partizana i bivši predsednik tog kluba. Ja sam predsednik Zvezde i moj posao je da štitim kub i to ću uvek da činim bez obzira da li ga napada Tomislav Karadžić ili neko drugi. Razgovor je bio vrlo emotivan, ali nisam koristio ni vulgarne izraze, ni psovke. Dakle, braniću Zvezdu uvek i na svakom mestu i niko, pa ni Karadžić me neće ućutkati", navodi se u Lukićevom saopštenju.

 

Lukić je optužio Karadžića da ne radi dobro svoj posao, kao i da vodi kampanju protiv crveno-belih, stavljajući se na stranu Zvezdinog najvećeg takmaca za titulu – Partizana.

 

"Tokom razgovora nisam pominjao domaće takmičenje osim kada sam Karadžića pitao zašto održava tajne sastanke na kojima traži da se zauzme oštriji stav prema Crvenoj zvezdi….Svojim ponašanjem prema našem klubu pokazao je da je za njega svako takmičenje u kome je Crvena zvezda prva – neregularno! Dakle, moje javno pitanje Karadžiću glasi – da li Crvena zvezda sme da bude prva i osvoji titulu prvaka države?".

 

Prvi čovek Zvezde javno je ohrabrio sve učesnike lige da se "odupru samovolji i pokažu da neće dozvoliti takmičenje u kome se unapred zna prvak i u kome su sve uloge i funkcije podeljene".

 

"Srpski fudbal nije privatna firma koja se kupi i ima vlasnika i gazdu", konstatovao je Lukić, izrazivši nadu da će Karadžić omogućiti Zvezdi da odigra poštenu utakmicu protiv Metalca za vikend jer igra "protiv kluba čiji je predsednik član Izvršnog odbora FSS i član uprave Partizana".

 

Ceo sukob krenuo je posle sednice Izvršnog odbora FSS na kojoj je Tomislav Karadžić optužio Lukića da ga je zvao i pretio mu, "u neprijatnom monologu pominjući penale, utakmice, događaje, komesare i još neke ličnosti", kako su preneli beogradski mediji. On je o tome obavestio, navodno, i nadležne državne organe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here