Karadžić: Smrt Vujadina Boškova je veliki gubitak

0

 

"Odlazi jedan od najboljih i najvećih predstavnika našeg fudbala svih vremena. Ceo život je posvetio podizanju ugleda našeg fudbala, zato njegov odlazak znači veliki gubitak za sve nas koji smo ga voleli, uvažavali i poštovali", rekao je Karadžić agenciji Beta.

 

Legendarni fudbalski trener i selektor Vujadin Boškov umro je u 83. godini. On je nekoliko puta vodio reprezentaciju Jugoslavije, trenirao je i brojne evropske klubove, a najveći trag ostavio je u italijanskoj Sampdoriji. Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da je Boškov bio veliki fudbalski autoritet.

"Vujke je bio veliki fudbalski autoritet, sjajan čovek i stručnjak. Bio je i veliki motivator, umeo je da psihološki pripremi ekipu. Ostvario se u fudbalu na svim poljima i mislim da je zaista mnogo učinio za jugoslovenski i srpski fudbal", rekao je Džajić.

 

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović rekao je da je Boškov mnogo dao za fudbal.

"Boškov je mnogo dao za fudbal i stvarno je tužno kada nas napusti jedan takav čovek. On je na najbolji način predstavljao Srbiju u celom svetu. Bio je veliko fudbalsko ime. Takav je život, stvarno mi je žao…", rekao je Drulović.

 

Sadašnji trener Vojvodine Branko Babić kazao je da srpski fudbal nije ni blizu onoga kada je Boškov radio.

"Boškov je ostavio iza sebe dubok trag i žao mi što današnji srpski fudbal nije ni blizu toga što je on uradio. Ostavio nam je veliku obavezu da se ponovo pojavi jedna generacija koja će da ponovi te rezultate. On je jedna prava veličina", naveo je Babić.

 

Boškov će biti sahranjen u utorak, 29. aprila, u njegovom rodnom selu Begeču, kod Novog Sada.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here