Karta više za “Generalnu probu samoubistva”

0

Gostovanje Zvezdara teatra iz Beograda naišlo je na izuzetno veliki odjek ljubitelja pozorišta u Torontu. Glumci Branislav Lečić, Branimir Brstina, Ana Franić, Janoš Tot, Ivan Janketić i Branislav Rončević izvešće "Generalnu probu samoubistva", najnoviji komad Dušana Kovačevića.

 

 

Rado dolaze u Toronto: Gosti iz Beograda na prijemu u Generalnom konzulatu

 

 

Prva predstava igrana je sinoć, posle zaključenja ovog broja našeg lista, ali je, sudeći prema prodatim ulaznicama, sasvim izvesno da je dvorana teatra "Izabel Bader" bila dupke puna. Veliki pozorišni hit ljubitelji pozorišta u Torontu imaće priliku da vide i večeras (subota), a sutra uveče moći će da je pogleda i publika u Vankuveru.

Za desetočlanu ekipu Zvezdara teatra u Generalnom konzulatu Srbije u Torontu priređen je prijem na kojem je još jednom naglašena neophodnost održavanja veza matice i dijaspore, pre svega jačanjem kulturnih spona. Pozorište je jedna od tih spona, a publika u Torontu voli srpsko pozorište. Glumci, takođe, rado dolaze u Toronto, konstatovano je na prijemu.

Branimir Brstina kaže da se u najvećem kanadskom gradu oseća kao u Beogradu.
– Imam puno prijatelja ovde i, zapravo, da nije daljine koja nas razdvaja, imao bih osećaj da nisam ni odlazio iz Beograda – kaže Brstina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here