Karta za put do roditelja

0

Dobitnica dve karte za nagradnu igru Helena Petrović

 

Za nagradnu igru, koju je srpski informativni portal ”Vestionline” organizovao u saradnji sa agencijom ’’Putnik travel’’, saznala je prilikom ’’surfovanja’’ po internet stranici ’’Fejsbuk’’ za vreme zimskog raspusta.

Što se tiče života u Beču Petrovićeva se odlučila na studije u ovom gradu zbog pogodnosti koje nudi ovdašnji univerzitet, odnosno neplaćanja studija, kao i zbog blizine Beogradu.

 

’’Prva godina je bila veoma teška, jer sam se odvojila od roditelja i morala svu papirologiju sama da sređujem, ali sada sam se uhodala i navikla na život u tuđini. Navikla sam se na Beč, koji je prelep grad, i koji nudi perpsketivu i više mogućnosti nego kod nas, što se tiče moje struke“; rekla je ona.

’’Ovo je prva nagradna igra u kojoj učestvujem. Oglas za kartu za Beograd mi je privukao pažnju. Mislila sam prvobitno da igram za kartu iz Beograda za Beč, kako bi moji roditelji mogu da dođu, ali sam onda videla da postoji i put za Beograd pa sam i za tu kartu igrala. Bilo bi mi draže da sam osvojila kartu za roditelje“; rekla je ona prilikom dodele vaučera u dopisništvu ’’Vesti’’ u utorak uveče u Beču.

Petrovićeva, koja je student treće godine studija genetike i mikrobiologije u Beču, istakla je da je raduje što će avionom moći da putuje u Beograd, najverovatnije tek u maju, kako bi videla svoje roditelje i prijatelje.

 

’’Obično putujem autobusom, ali to je mučno, posebno prošli put kada sam se, nedavno vraćala iz Beograda, putovala sam preko deset sati“, prepričala je ona.
Inače roditelji, koji su je dovezli prvi put u Beču, od tada je nisu posetili u Austriji, i nisu bili u prilici da vide njen novi stan.

 

Dobitnica dve avionske karte za Beč-Beograd-Beč kazala je da planira da na put povede drugaricu, ukoliko, zbog obaveza na fakultetu budu uspele da usklade svoje termine.

 

Inače ona gotovo svakodnevno koristi „Fejsbuk“, gde je videla reklamu za nagradnu igru, nakon čega je posetila portal ’’Vestionline“, koji joj se svideo, jer je šarolik i pun informacija za svakoga.

 

Petrovićeva je stupila u kontakt i sa dobitnicom nagrade u Beogradu Mirelom Hadžić, sa kojom želi da se upozna.

’’Igrom slučaja obe smo iz Zemuna i ovo je mogućnost da se upoznamo i ostanemo u kontaktu. Preneću joj, pošto je interesuje, i informacije o studiranju u Beču“, objasnila je Helena Petrović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here