Kašika u neseseru?! Pogledajte zašto!

0

Kašika pomaže da oči budu uredno našminkane
 

Najobičnija supena kašika može mnogo toga da učini za ženinu lepotu. Ovo su njene namene u ze svrhe:

 

1. Preko noći ostavite u zamrzivaču dve velike kašike. Ujutru ih izvadite iz leda, pa zadnju, zaobljenu, stranu lagano pomerajte ispod očiju. Pokreti će pomoći da se istisne višak vode, a hladnoća će neutralizovati natečenost.

2. Hladnom kašikom možete nežno protrljati i novonastalu masnicu i tako sprečiti dotok krvi do ovoga područja čime ćete ubrzati zaceljenje.

 

3. Kašika je odličan alat za podvlačenje ravnih i krivudavih linija, što je poželjno prilikom nanošenja ajlajnera. Prislonite dršku kašike uz kapak i povucite ravnu liniju, dok će vam mačje oči podariti obla strana.

 

4. Obla površina kašike sprečiće i razmazivanje maskare. Stavite je ispod kapka kad nanosite maskaru, upotrebite četkicu za uobičajenu aplikaciju, pa ostavite minut-dva dok se boja ne stablizuje.

 

5. Uvijte trepavice uz pomoć kašike: obli deo pritisnite uz kapak oka, prstom dodirnite trepavicu i gurajte je uz rub kašike oponašajući efekat uvijača.

 

6. Napukla vam je površina senke za oči ili kompaktnog pudera u prahu? Smesi dodajte kap ili dve alkohola pa zadnjom stranom kašike izravnajte površinu. Ostavite da se osuši i nastavite da koristite kozmetički proizvod kao i ranije.

 

7. U kašiki možete izmešati omiljenu boju senke za oči sa malo vazelina kako bi dobili originalni sjaj za usne.

 

8. Isticanje obraza šminkom može se pretvoriti u pravu stravu i užas ako niste vešti u senčenju jagodica. I tu pomaže kašika!. Prislonite je na jagodicu obraza, pa ispod zakrivljene linije nanesite prah za konture.

 

9. Neka kašika bude paleta za umetničko ukrašavanje noktiju. Nakapajte u nju dve ili više boja laka za nokte i tako olakšajte mešanje boja.

 

10. Ubrzajte proces uklanjanja akni s lica uz pomoć tople kašike. Stavite kašiku u toplu vodu (voda iz slavine koja nije prevruća i neće opeći kožu) pa njome poklopite aknu i držite je sve dok se površina kašike na ohladi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here