EPA/Sebastian Nogier

Iker Kasiljas se posle nekoliko godina vratio u Real Madrid.

Legendarni golman odlučio je da zakopa ratne sekire i oprosti svom matičnom klubu to što ga je pre par godina praktično „najurio“ sa stadiona Santijago Bernabeu i prihvati funkciju zamenika generalnog menadžera Real Madrid fondacije.

Reč je o organizaciji koju je osnovao „kraljevski klub“, a koja ima zadatak da promoviše njegove vrednosti širom sveta i tako širi popularnost.

„Kasiljas je najbolji golman u istoriji Real Madrida i sa svim svojim osobinama je simbol našeg kluba. Za Real je čast što se kapiten vratio kući“, stoji u saopštenju.

Do ove saradnje je došlo pošto je čuveni golman pre par meseci odlučio da se pomiri sa predsednikom  Reala Florentinom Peresom, koji je rekao da je ovom funkcijom želeo da ga ubaci u sistem, kako bi kroz neko vreme napredovao i dobio neku drugu funkciju. Uz to Kasiljas će imati i neku ulogu savetnika Peresa oko sportskih pitanja u klubu.

Iker Kasiljas je ponikao u Realu, prošao celu njegovu omladinsku školu, osvojio ukupno 19  titula  u svim kategorijama, od čega tri u Ligi šampiona i pet u fudbalskom prvenstvu Španije. Madriđane je u suzama napustio 2015. godine, kada je otišao u Porto, u kome je golmansku karijeru završio prošle godine posle srčanog udara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here