B. C.
Veliko ime: Kasio Oliveira

Fudbalska bomba odjeknula je iz Adelajda. Srpski klub Beograd iz Vudvila imenovao je Kasija Oliveiru za novog trenera prvog tima!

“Oduševljeni smo što možemo da saopštimo da je Kasio Oliveira postavljen za trenera naših seniora u 2020. godini. Kasio je sa sobom doneo provereni fudbalski pedigre, stečen tokom bogate igračke karijere…” navodi se između ostalog u saopštenju Beograda.

Kasio Oliveira (39) je poznat australijskoj sportskoj javnosti kao dugogodišnji prvotimac Adelajd junajteda, čije je boje branio od 2007. do 2014. godine. Prethodno, omaleni as koji je igrao na poziciji levog beka, branio je boje čuvenog brazilskog Flamenga iz Sao Paula, za koji je odigrao više od stotinu zvaničnih utakmica, a nosio je i dresove Internasionala iz Porto Alegrea, paragvajske Olimpije iz Asunsiona, a kraći period proveo je i u američkoj NSL kao član Nju Ingland Revolušna.

“Postavljanjem Kasija Oliveire za trenera prvog tima omogućiće našem klubu da potpuno resetuje svoj seniorski razvojni program, sa fokusom na profesionalne standarde, stil igre, kulturu i mentalitet celog kluba,” navedeno je u saopštenju na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba iz Vudvila. Beograd je u nedavno završenoj sezoni zauzeo treće mesto u Prvoj ligi Adelajda, iako je većim delom prvenstva vodio i bio glavni konkurent za titulu. I snovi o velikom finalu brzo su raspršeni, pošto je Beograd u plej-ofu eliminisan već na prvom koraku.

U novoj sezoni, sa zvučnim fudbalskim imenom na klupi prvog tima, ambicije najstarijeg kluba srpske zajednice sada su još jače usmerene ka pobedama i osvajanju trofeja.

Bruno Mendes

Mendes trener ženskog tima

Pored Kasija Olveire, Beograd iz Vudvila je imenovao i novog trenera prvog ženskog tima. Reč je o Brunu Mendesu (na slici), stručnjaku koji je u prethodne dve godine vodio muški juniorski sastav do 18 godina. Pored angažmana u ženskoj ekipi, Mendes će obavljati i funkciju trenera rezervnog muškog tima i samim tim biti blizak saradnik Kasija Oliveire.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here