Kasparov: Bosanci, izdali ste me! Koliko su vam Rusi platili?!

0

Gari Kasparov razočaran u BiH

Nekadašnji svetski prvak Kasparov jedini je protivkandidat Iljumžinovu, koji je na čelu FIDA već 19 godina, a predsednički izbori su zakazani za početak avgusta.

 

Kasparov koji je uvek pokazivao simpatije prema BiH u otvoreniom pismu uspeo je, kako primećuje "Dnevni avaz", jedinu stvar nemoguću u Bosni – da ujedini Srbe, Bošnjake i Hrvate u Šahovskom savezu BiH u zaveri da spreče njegovu kandidaturu.

 

Podršku Iljumžinovu koja je stigla i iz BiH Kasparov vidi kao rezultat lobiranja ambasade Rusije u Sarajevu i sumnja da je u pitanju podmićivanje od strane Rusa. 

 

"Jedino preostalo pitanje zanimnljivo javnosti jeste koliko je ambasada Rusije platila da bi se postigla ovako retka demonstracija zajedništva", ističe Kasparov.

 

On navodi da mu je jasno da su srpski članovi rukovodstva Šahovskog saveza BiH bili protiv njegove kandidature, jer u ne mogu da oproste činjenicu da je tokom rata podržavao BiH i u opkoljenom Sarajevu 1994. godine igrao simultanku kako bi na simboličan način pokazao podršku, a potom je igrao i kao član sarajevske "Bosne".

 

"Verovao sam da sam ispravno postupio podržavajući one koji užasno pate u tom strašnom rat", napisao je Kasparov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here