Katastrofa u Lučanima, “potop” u Kraljevu, kritično i u Novom Pazaru (VIDEO)

0

Selo Viča, u opštini Lučani, skoro potpuno je pod vodom, javlja reporter TV Prve. Spasilačke ekipe su na terenu, ali nije svo stanovništvo sela evakuisano.

Spasilačke ekipe sa mehanizacijom od ranog jutra su na terenu, javlja reporter TV Prve koji je izjavio da je “šokiran prizorom koji je zatekao”.

Direktor gradske službe za spasavanje izjavio je da i pored pristigle mehanizacije i spasilačkih timova malo toga može trenutno da se uradi da se priliv vode zaustavi.

Predsednik opštine Lučani kaže da je nekoliko sela pod vodom. Prema njegovim rečima, jaka kišapočela je da špada oko pet časova jutros, a naredba za evakuaciju izdata je u 6.30. međutim, nije svo stanovništvo evakuisano.

Na snimcima TV Prve se vidi ogromna količina vode koja je poplavila celo selo. Ušla je i u kuće. Zatvoren je put Luča – Lučani, kao i državni put ka Kraljevu.

Vanredno i u Kraljevu

Zbog kiše koja od sinoć ne prestaje na području Kraljeva izlili su se bujučni potoci u Sirči, a poplavljeno je i nekoliko kuća u Sirči i Ribnici.

Proglašena je vanredna situacija za teritoriju grada. U pojedinim delovima Kraljeva, palo je između 30 i 60 litara po metru kvadratnom, a tokom noći i jutra u pojedinim delovima Kraljeva, nije bilo ni električne energije.

“Situacija je vrlo loša. Sporedne, iz sporednih ulica kanalizacija ne prima vodu. Šahte ne mogu da prime dovoljno vode, sve se vani levo i desno razlilo. Pune tri, četiri ulice , ne more narod bez čizmi da iziđe da kupi leba. U nekim kućama ušla je i voda”, kaže jedan meštanin.

Vanredna situacija proglašena je i u opštini Knić.

Kritično i u Novom Pazaru

Usled obilnih padavina došlo je do izlivanja reka i u novopazarskom kraju.

Reke Jošanica i Raška, kao i bujični potoci, poplavili su više kuća, plodnih oranica i oštetili puteve.

Trenutno je najkritičnije u naselju Šutenovac.

Reka Raška preti da se izlije i u samom centru grada, gde je tokom noći bilo problema sa izlivanjem kanalizacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here