EPA-EFE/NEIL HALL

Fudbaleri Čelsija i Mančester Junajteda remizirali su 1:1 u derbiju 13. kola Premijer lige.

Oba pogotka na Stamford Bridžu viđena su u drugom poluvremenu. Džejdon Sančo je prvencem u prvenstvu doveo Crvene đavole do prednosti u 50. minutu, posle katastrofalne greške na sredini terena Žoržinja, koji se u 67. iskupio i iz jedanaesterca spasao Plave trećeg poraza u sezoni.

Ekipa Tomasa Tuhela je dominirala od prvog do poslednjeg minuta, imala 65 odsto poseda i ukupno 24 šuta, ali je sastav Majkla Kerika uspeo u nameri da ostane neporažen.

Odbrana svog gola bio je glavni cilj gostiju. Povukao se Junajted, branio se najčešće i sa svim igračima na svojoj polovini, sprečavajući Čelsi da se razleti. Otuda je i jedina prava šansa za Plave u prvom poluvremenu viđena kad je Antonio Ridiger udarcem sa distance pogodio prečku.

Čekali su Đavoli strpljivo grešku rivala i dočekali je početkom drugog dela. Na korner Čelsija i odbijene lopte, Žoržinjo je užasno intervenisao oko polovinie igrališta otvorivši kontru dva na nula Džejdonu Sanču i Markusu Rašfordu, posle koje je Sančo rutinski poslao loptu u mrežu.

Nije se dugo čekalo na poravnanje, a do njega je Čelsi došao iz penala koji je skrivio Aron Van-Bisaka.

Imali su Plavi više od 20 minuta za preokret. Mogli su do njega u poslednjim sekundama, ali je Ridiger iz šesnaesterca gađao daleko preko prečke.

Klub iz Londona ostaje lider prvenstva sa 30 bodova, jednim više od Mančester Sitija, a dva u odnosu na Liverpul. Tim iz Mančestera je osmi sa 18 poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here