EPA/Julien de Rosa
Novak Đoković

Nedugo posle pobede nad Pablom Karenjom Bustom u četvrtfinalu Rolan Garosa, Novak Đoković je izneo svoje prve utiske o meču sa španskim teniserom.

Novak je u kraćem razgovoru za “Eurosport” otkrio koliko je bilo teško doći do pobede nad teniserom iz Hihona.
Slavio je posle 190 minuta igre sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:4, ostvario četvrtu pobedu u pet mečeva sa Špancem i revanširao mu se za onaj meč u Njujorku kada je zbog nepažnje pošto je pogodio sudiju u glavu, diskvalifikovan.
– Nije počelo dobro, nekoliko stvari je bilo, ne samo vrat, ali ne bih išao u detalje. Da ne bude da se sada žalim, on je bio set i po bolji. Nisam dobro napadao loptu, sjajno je kreirao udarce, nisam bio komforan na terenu. Videli ste i sami koliko sam kažnjavao sam sebe, udarao se, ali ovo posle 15 godina karijere ne preporučujem nikom! Nemojte to da radite – rekao je Đoković.
Potom je zaigrao bolje i napravio preokret.
– Našao sam ritam u drugom setu, suočen sam bio i sa brejk šansama, ali sam uspeo da napravim brejk i nekako okrenem meč. Ponovo sam bio suočen sa brejk loptama, pa sam ih i propuštao. Ovo su oni mečevi u kojima presuđuje svega nekoliko poena. Zaista sam zadovoljan što sam pronašao način da pobedim – dodao je Novak.
– Morate biti strpljivi, aktivni u igri, da dobro reagujete. U prvom trenutku nisam imao dobar odgovor, ali i vreme je bilo tako da kad ste sa jedne strane imate pomoć vetra u leđa. Lakše vam je da servirate, ali sve u svemu, bio je to meč u kojem smo se jako borili od početka do kraja. Delovalo je većim delom meča kao jurenje mačke i miša, samo jedan udarac je mogao da presudi ko će pobediti – priznao je Đoković.
Njega u polufinalu očekuje meč sa Stefanosom Cicipasom iz Grčke koji je pobedio Rusa Andreja Rubljova, 7:5, 6:2, 6:3.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here