Tanjug
Kosovske bezbednosne snage

Kosovske bezbednosne snage uskoro će biti opremljene helikopterima, kazao je zamenik ministra odbrane Šemsi Sila i dodao da se broj pripadnika KBS uvećava, kao i da je neophodno uvođenje obaveznog vojnog roka, prenosi Reporteri.

– Nadam se da ćemo uskoro dobiti helikoptere. Prošle godine smo sa 400 kadeta popunili kadrove, a ove godine će biti primljeno 820 regruta – rekao je Sila koji se osvrnuo na “opasnost od naoružavanja Srbije”.

Zamenik ministra Sila osvrnuo se i na članstvo u NATO navodeći da moraju da budu ispunjeni “određeni uslovi”.

– Na dobrom smo putu. Dug je i ravan put. Naši ciljevi su uvek jasni i jedan od ciljeva ministra je da ima građansku kontrolu, odgovornost i transparentnost – rekao je zamenik ministra odbrane.

Sila je istako da neće biti izostavljeno obrazovanje oficira i podoficira KBS, koji će se školovati u inostranstvu.

– Veoma je važno da se svaki mladić šest meseci priprema za odbranu. S druge strane, s obzirom na opasnosti koje nam prete, važno je da svaka mlada osoba to čini pa je potrebno obezbediti obavezno služenje vojnog roka – rekao je Sila.

1 COMMENT

  1. Kako sad helikoptere šta ovo znači prvo oklopna vozila pa transporteri za pešadiju pešadisko lako i teško naoružanje i helikopteri jer ovo normalno čemu sve ovo kojim pravom protiv koga još tenkovi hvale strašno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here