Kecman: Makabi je favorit

0

Košarkaši i stručni štab "crno-belih" doputovali su sinoć u Tel Aviv gde će sutra od 20,00 časova odigrati sa izraelskim šampionom prvi meč četvrtfinala Evrolige.

"Dolazimo ovde da pokušamo da napravimo neko iznenađenje. Ekipa Makabija je sigurno favorit pogotovu na domaćem terenu. Njihov tim je sastavljen od dosta stranaca i veoma su kvalitetni i moćni. Mislim da mi treba samo da nastavimo da igramo kao što smo to činili i do sada, maksimalno angažovano, timski, sa jakom odbranom i kontrolom utakmice. Onoliko koliko mi njih znamo, tako i oni nas poznaju i analiziraju", rekao je Kecman i dodao:

 

"Važno je da ne podlegnemo pred atmosferom, koju njihovi navijači prave i pružaju zaista sjajnu podršku svojoj ekipi. Treba da imamo punih četrdeset minuta visoke koncentracije i ako uspemo da izdržimo eventualno možemo da se nadamo nekom povoljnom rezultatu. Najbitnije je da mi budemo skoncentrisani i fokusirani i da sa velikom željom i energijom uđemo na teren".

 

Plejmejker Partizana Aleksandar Rašić izjavio je da prvi put u karijeri igra meč u Nokia areni.

 

"Neki košarkaši su igrali ovde i pričali su mi da je izuzetno lepo igrati, pred prepunom dvoranom i sasvim je sigurno da će Makabi imati jaku podršku sa tribina, nešto slično kao mi u Pioniru. Međutim, to neće uticati na nas da pružimo svoj maksimum i odigramo jako oba meča. Oni igraju jednu atipičnu košarku, igraju meč-ap odbrane, probaju da izbace protivnika iz kontinuiteta igre. Mi ćemo probati da se prilagodimo tome i da iskoristimo naše prednosti u odnosu na njih i da koliko je to moguće ostvarimo povoljan rezultat", rekao je igrač "crno-belih".

Drugi meč između Makabija i Partizana biće odigran u sredu u Tel Avivu.

 

Geršon: Bićemo kreativni

 

Trener Makabija Pini Geršon izjavio je posle ovog duela da se tim konačno može fokusirati na prvi meč četvrtfinala sa Partizanom.

 

"Među nama više nema nepoznanica. Zna se ko šta treba da radi i kako da igramo protiv Partizana. Nema potrebe da motivišem igrače i da im pričam o važnosti prvog meča četvrtfinala Evrolige. Nemamo neke posebne ideje kako da napadamo Partizan ali ćemo svakako biti kreativni", rekao je Geršon.

 

KK Partizan saopštio je da će u utorak od 10 časova početi prodaja ulaznica za treći meč četvrtfinala Evrolige protiv Makabija, koji će biti odigran u utorak, 30. marta u Beogradskoj areni.

 

U prodaju će biti puštene ulaznice za nivo 400 po ceni od 1.500 dinara, a za ulaznice na niovu 200 potrebno je izdvojiti 2.500 dinara. Uz ličnu kartu moguće je kupiti najviše četiri karte.

 

Eventualni četvrti duel je na programu dva dana kasnije, takođe u glavnom gradu Srbije. Eventualni, peti susret će biti odigran 7. aprila u Tel Avivu.
 

O šansama da se prođe na "fajnal-for", govori predsednik crno-belih Predrag Danilović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here