EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Srpski teniser Miomir Kecmanović po prvi put u karijeri je obezbedio drugu nedelju takmičenja na nekom grend slem turniru.

On je nakon Karuza i Pola, savladao Lorenca Sonega u trećem kolu Australijan opena, rezultatom 6:4, 6:7, 6:2, 7:5.

Meč je trajao gotovo tri i po sata, viđena je velika borba, a kao pobednik je izašao naš predstavnik, koji je eliminisao 26. igrača planete.

U osmini finala igraće sa Gaelom Monfisom koji je savladao Kristijana Garina sa 3:0 u setovima.

Odlično je srpski igrač započeo ovaj duel i prvi napravio brejk, u trećem gemu.

Imao je šansu u narednom na servis protivnika da napravi još jedan, nije uspeo, a kazna je umalo stigla u šestom gemu, kada se suočavao sa četiri brejk lopte.

Nešto kasnije, iskoristio je treću set loptu i posle 44 minuta igre poveo na ovom meču.

Kecmanović je nastavio sa dobrom igrom i na startu II seta, kada je odmah oduzeo servis protivniku.

Ponovo je spasavao brejk lopte, sedam njih, ali je osmu Sonego iskoristio i vratio se rezultatski u drugi set.

On je morao da bude rešen posle taj-brejka, u kojem je Kecmanović imao vođstvo od 6:3, ali to mu nije bilo dovoljno, Sonego je preokrenuo, iskoristivši treću set loptu, izjednačio rezultat.

Treći set je bio miran, sve do šestog gema, kada je Kecmanović ubacio u veću brzinu, napravio brejk, a onda ubrzo i još jedan, dupli, te za malo više od pola sata, ponovo poveo u setovima.

Za razliku od prva tri, u četvrtom je do brejka prvi stigao Sonego, odmah u prvom gemu. Ipak, Kecmanović je uzvratio u osmom, te je drama IV seta nastavljena.

Osigurao je Kecmanović taj-brejk, do kojeg nije došlo, jer je u 12. gemu iskoristio drugu meč loptu i plasirao se u osminu finala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here