Srpski teniser Miomir Kecmanović ostvario je najveći uspeh u karijeri pošto je u finalu turnira u austrijskom Kicbilu pobedio je Nemca Janika Hanfmana sa 2:0 (6:4, 6:4).

U svom drugom finalu, nakon što je prošle godine izgubio u Antaliji od Lorenca Sonega, Kecmanović je sada bio uspešniji.

Kecmanović je oduzeo servis svom rivalu u trećem gemu prvog seta, a potom uspeo da spasi i dve brejk lopte za vođstvo od 3:1. Do kraja prvog dela igre više nije imao problema na svoj servis što je bilo dovoljno za vođstvo nakon 36 minuta igre.

Mladi srpski teniser je došao do brejka i na samom startu drugog seta, poveo i sa 2:0, ali je Nemac uspeo da se vrati u igru i osvoji naredna tri gema. Ipak, usledio je novi period dobre igre Kecmanovića, koji je uzvratio istom merom i stigao do prednosti od 5:3. U poslednjem gemu se 21-godišnji Beograđanin susreo sa dve brejk lopte, ali je izdržao pritisak i drugo meč loptu pretvorio u pobednički poen za prvi trofej u karijeri.

Kecmanović, koji se kao sovajač ATP turnira pridružio Novaku Đokoviću, Slobodanu Živojinoviću, Viktoru Troickom, Janku Tipsareviću, Laslu Đereu i Dušanu Lajoviću, će od ponedeljka biti na 37. mestu ATP liste.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here