Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala turnira u Atlanti koji se igra za nagradni fond od 694.995 dolara.

Beograđanin je pobedio 180. tenisera sveta, Amerikanca Džeka Soka posle velike borbe u dva taj brejka, 7:6 (9), 7:6 (5) u meču koji je trajao 116 minuta.

Sok, koji je imao lošu 2018. godinu, a potom je na treningu u Melburnu na Australijan Openu pokidao ligamente, vratio se na teren posle šest meseci.

Organizatori su mu dali vajd kartu, ali bilo je očigledno da dugo nije imao meč, što je Kecmanović iskoristio.

U prvom setu nije bilo brejka, a onda je usledio uzbudljiv taj-brejk.

Tri set lopte nisu bile dovoljne Miomiru na 6:3, potom je Sok imao šansu da dobije set kada je poveo sa 7:6, pa onda Kecmanović ponovo na 8:7.

Ni tu nije iskoristio, klackalica je pretegla na stranu Amerikanca koji je imao novu priliku na 9:8, ali Kecmanović se nija dao. Konačno je na 10:9 uspeo da dobije poen i početni set.

U drugom je imao brejk u šestom gemu, vodio je sa 4:2 i 5:3, ali je tada izgubio servis gem bez osvojenog poena, Sok se vratio u igru, izjednačio i izborio nešto kasnije novi taj-brejk.

Imao je Miomir 5:1 i 6:3, činilo se da će opet prokockati priliku kada je Sok smanjio na 6:5, ali to se nije dogodilo i srpski teniser je konačno završio posao.

Njega u osmini finala očekuje susret sa Francizom Ugom Iberom, teniserom koji je na Vimbldonu poražen od Novaka Đokovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here