EPA/Erik S. Lesser
Miomir Kecmanović

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo US opena posle trijumfa nad mladim Amerikancem Lernerom Tienom u četiri seta, 3:6, 6:1, 6:3, 6:3.

Nije bilo lako, posebno nakon izgubljenog prvog seta, ali je Miomir pokazao da je ipak bolji od 16-godišnjeg momka čiji je rejting van 1.000 tenisera sveta.

Na početku nije ništa izgledalo da će naš igrač imati problema, stiglo se do 2:2, kada je Tijen uspeo da načini brejk i stigne i do 4:2. Na 5:3, Amerikanac je uspeo da iskoristi prvu brejk i set loptu i stigne do 6:3.

Bio je to signal za alarm kod Kecmanovića, brzo je povezao redove u svojoj igri, preuzeo sve konce i uz tri brejka stigao posle pola sata igre u tom delu do lakih 6:1.

U petom i šestom gemu trećeg seta, obojica su imali brejk šanse, ali ih nisu iskoristili. Kecmanović je dodao gas u finišu seta, napravio brejk u osmom za 5:3 i potom iskoristio prvu set loptu u narednom gemu za 6:3.

Već tada je bilo daleko lakše za Kecmanovića. Napravio je brejk u trećem gemu četvrtog seta i poveo sa 2:1. U narednom gemu Tijen je imao četiri brejk šanse, ali je Srbin odoleo i poveo sa 3:1. Bio je Miomir strpljiv, sačekao narednu priliku i dobio je u poslednjem, devetom gemu. Iskoristio je drugu meč loptu.

U drugom kolu Kecmanović će igrati protiv protiv Rišara Gaskea.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here