EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Srpski teniser Miomir Kecmanović, jedini preostali naš predstavnik u Indijan Velsu, plasirao se u treće kolo Mastersa u kalifornijskoj pustinji.

Kecmanović je posle velike borbe i skoro tri sata igre eliminisao Hrvata Marina Čilića 2:1 u setovima (6:7, 6:3, 7:6).

Veliku partiju je odigrao naš predstavnik, pokazao čelični karakter posle izgubljenog prvog seta, bio sjajan u drugom, a onda, u setu odluke, odigrao kao veliki šampion – u taj-brejku spasio dve meč lopte protivnika!

Na 5:4 Čilić je imao prvu, odmah potom još jednu meč loptu, ali je i u toj situaciji Kecmanović pokazao da ima nerve za ovakve momente. Da je pravi. Da ume i može.

Kao da je omađijao Čilića sa dva spasonosna poteza, Hrvat je stao na 6:6, a to je bio trenutak da Kecmanović završi posao sa poljuljanim rivalom. Usledila su dva vezana poena Srbina za trijumf i nastavak takmičenja na prestižnom turniru.

Kecmanovićev sledeći rival je 26-godišnji Holanđanin koji je priredio veliko iznenađenje pobeedom protiv Ože Alijasima 7:6 (4), 6:7 (4) i 6:3 u meču koji je trajao tri časa i 16 minuta.

Van de Zandšulpu, 47. na ATP listi, ovo je tek drugo učešće u karijeri na turnirima iz Masters serije, a zanimljivo je da je debitovao prošle godine baš u Indijan Velsu. Poražen je već na startu.

Srbin i Holanđanin se ranije nisu sastajali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here