Srpski teniser Miomir Kecmanović odigrao je odličan meč i umalo iznenadio 10. nosioca Vimbldona, ali je na kraju ipak morao da pruži ruku Špancu Robertu Bautisti Agutu, koji je slavio sa 3:2 (6:3, 6:3, 6:7, 3:6, 6:4).

Bautista Agut je meč počeo bolje, dobio je uvodna dva seta sa po 6:3 i stekao ozbiljnu prednost, ali je Kecmanović u trećem setu konačno uspeo da slomi otpor Aguta i da mu oduzme servis i to čak dva puta. Međutim, Španac je uspeo da se vrati i da izbori tajbrejk i to nakon četiri propuštene set lopte Kecmanovića. Ipak, srpski teniser je bio bolji sa 7:3.

Start četvrtog seta takođe je bio bolji za Aguta, koji je napravio brejk, a nakon toga je ubrzo meč i prekinut, pa je nastavljen tek narednog dana. Pauza je prijala srpskom teniseru koji je, kada se meč nastavio, zaigrao kao u transu, vezao je četiri uzastopna gema i dobio set sa 6:3 i uveo meč u peti set.

U petom setu su oba igrača čuvala svoj servis sve do rezultata 4:3 za Aguta, kada je Kecmanović pretrpeo brejk, iako je imao gem loptu. Stečenu prednost Agut je sačuvao i na kraju je obezbedio trijumf i treće kolo u kojem ga čeka Nemac Dominik Kepfer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here