Kejlor Navas u Realu za deset miliona evra!

0

Dolazi u Madrid: Kejlor Navas
 

Kejlor Navas stiže u Madrid! Samo, ne u Atletiko koji ga je prvi tražio i čija je smešna ponuda glatko odbjena, već u – Real! Kraljevski klub pristao je da plati deset miliona evra obeštećenja Levanteu za golmana reprezentacije Kostarike tako dovede prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku, u kome se očekuje da angažuje još Džejmsa Rodrigeza (Monako) i Tonija Krosa (Bajern).

 

Ugledna Marka u izdanju od srede ističe da je dolazak Navasa na stadion Santjago Bernabeu gotova stvar, a pretpostavlja se da će jedan od najboljih golmana minulog Mundijala čak biti i prvi izbor trenera Karla Anćelotija. Italijan je spreman da pusti dosadašnjeg čuvara mreža Dijega Lopeza, ali to znači da će na raspolaganju i dalje imati legendarnog Ikera Kasiljasa. Za Lopeza su interesovanje pokazali Napoli i Monako, a Real će saslušati ponude oba kluba pre nego što odluči gde će prodati.

Dolazak Navasa u tabor prvaka Evrope trebalo bi da bude odličan potez, jer je njemu „samo“ 27 godina i bar još pet može da brani na vrhunskom nivou.

 

Uostalom, prošle sezone bio je statistički najbolji golman Primere (160 odbrana na 38 utakmica), a na Svetskom prvenstvu u Brazilu je bio možda i najbolji fudbaler Kostarike, pošto je od 23 udarca upućena ka njegovom golu zaustavio čak – 21!

Navas je bio dugo želja Atletika Madrida i Porta, ali pošto je Levante odbio njihove ponude pominjalo se da bi mogao u Bajern, kao rezerva Manuelu Nojeru, a onda se javio Real Madrid i ekspresno završio posao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here