Engleska se poigrala s Bugarskom na Vembliju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo – 4:0.

Engleska – Bugarska 4:0 (Kejn u 24, Kejn iz penala u 49, Sterling u 55, Kejn iz penala u 73)

Gordi Albion je ostvario i treću pobedu u kvalifikacijama za “Evro 2020”. U sve tri utakmice strelci su bili i Hari Kejn, as Totenhema, i Rahim Sterling, golgeter engleskog prvaka Mančester sitija. Poslednji reprezentativac Engleske koji je bio strelac u prve tri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bio je Dejvid Bekam, za šampionat 2004. u Portugaliji.

Kejn je pre utakmice bio poravnat na 16. mestu večne listr strelaca nacionalnog tima s Tomijem Lautonom i Piterom Kraučom – po 22 gola. Prvim pogotkom se izjednačio sa Stenom Mortensenom, a drugim s Džefom Harstom, čuvenim strelcem iz finala Mundijala na Vembliju 1966. Zatim je i njega pretekao.

Možda bi protiv Bugara dao još neki gol, ali ga je selektor Geret Sautgejt zamenio u 77. minutu. Sada je ispred Brajan Robson s 26 golova na 13. mestu. Šansu najmanje da stane rame uz rame s njim na meču s tzv. Kosovom u utorak u Sautemptonu u sledećoj utakmici kvalifikacija.

Bila je to 13. uzastopna pobeda Engleza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Takvu nisku imali su i Španci (2007-14), a najdužu Česi – 15 (1995-2002). Engleska je za petama tom ostvarenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here