Proslavljeni argentinski fudbaler nema ogradu da dirne u nacionalnu ikonu.

Mario Kempes (54), koji je autoritet u narodu Argentine stekao i kao najbolji strelac Mundijala 1978, na putu ka svetskoj kruni na domaćem tlu, žestoki je kritičar igre Lionela Mesija u državnom timu. Još jedan povod za svoje beskompromisno mišljenje našao je u neubedljivim partijama reprezentacije i na Prvenstvu Južne Amerike u Brazilu.

– Problem je u potpunoj zavisnosti od Mesija (Messidependencia). On je najbolji na svetu i svi saigrači osećaju obavezu da mu dodaju loptu. Aguero je u prethodnoj utakmici imao pet boljih rešenja nego da posluži Mesija. Njegova želja za pobedom nije upitna, ali stižu ga i godine. Argentini je celishodnije da se odmori od njega. Možda bi, ko zna, tada krenulo po zlu, ali i ovako je već loše. Ne vidim nikoga ko je odlučan da sastavi tim bez Mesija ne bi li se u tom slučaju istakli novi lideri.

Argentina će se, kao i na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine, u poslednjem kolu u takmičenju po grupama boriti da ode dalje, a zavisiće i od drugih rezultata. Posle poraza protiv Kolumbije (2:0) i remija s Paragvajom (1:1) rival joj je azijski šampion Katar, gost na Kupu Amerike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here