Kerns: Država ruši kuću užasa

0

Beta/AP/G. M.
Park umesto kuće užasa
 

Član Parlamenta Gevin King izjavio je da će kuća u Ulici Mari, broj 34, biti uklonjena nakon konsultacija sa porodicom, komšijama i upravom crkve sa Tores Strejt ostrva. King podseća da će odluka biti doneta ne samo zbog stravičnog zločina, već i verskih ubeđenja ljudi sa Tores Strejt ostrva, a sve u dogovoru s vladom Kvinslenda.

Žena koja je optužena za ubistvo svoje sedmoro dece, kao i sestričine, trebalo je u ponedeljak da bude izvedena pred prekršajnog sudiju, ali je pretres pomeren za kraj januara. Žena se nalazi pod policijskom stražom u bolnici u Kernsu, svesna je, ali, kako navode lekari, nisu sigurnu da li zna šta se dogodilo u kući užasa.

Stiven Mekferlej, advokat koji zastupa članove aboridžinske i zajednica sa Tores Strajt ostrva, rekao je da je osumnjičena 37-godišnja majka zvanično identifikovana pod imenom Rijana Mersani Ina Tedej, kao i da je zatražen njen psihijatrijski pregled.

Tokom kratkog pretresa pred Prekršajnim sudom u Kernsu, sudija Alen Komans je odložio slučaj, smatrajući da je previše rano da se o njemu raspravlja. Sud je informisan da je majka pod policijskom stražom u bolnici. Naredni pretres zakazan je za 30. januar 2015, na kome majka nema obavezu da se pojavi.

U školi koju su pohađala ubijena deca, Triniti Bej Haj, održan je memorijalni skup.

 

 

Nepoznati detalji

Osumnjičena majka se tereti da je u petak pre podne na smrt izbola osmoro mališana, a ovaj zločin se smatra najvećim porodičnim ubistvom u istoriji Australije. Više dana od zločina policija ne želi da u javnost iznosi detalje o tragediji u siromašnom predgrađu Manura.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here