Youtube/Recording Academy / GRAMMYs
Keti Peri

Australijska modna dizajnerka Keti Peri je podigla tužbu protiv američke pevačice Keti Peri (36) jer nose isto “umetničko i poslovno ime”.

Strani mediji prenose da kompanija i Keti nose isto ime, a modna dizajnerka je na sudu tužila pevačicu još 2019. godine i otkrila da je zaštitni znak registrovala još 2008. godine

S druge strane, slavna pevačica je još 2004. godine usvojila umetničko ime koristeći kratki oblik svog imena i devojačko prezime svoje majke, kako je ne bi poistovetili sa glumicom Kejt Hadson, jer je Hadson njeno pravo prezime.

Pravo ime australijske modne dizajnerke je Kejti Džejn Tejlor i ona tvrdi da je pevačica ukrala njenu ideju da doda na svoje ime majčino devojačko prezime, čime je “nanela ogromnu štetu njenom poslu”.

Sporni slučaj je nastao kada je pevačica Keti Peri započela prodaju odeće pod svojim imenom, a advokat australijske modne dizajnerke je rekao da je njihova roba “varljivo slična” i obe prodaju pidžame, ogrlice, olovke i mačje uši sa šarom “pizze”.

No, pevačica Keti Peri je sada podnela kontratužbu tvrdeći da je ona već imala muzičku karijeru i dobru reputaciju u Australiji i pre nego što je modna dizajnerka zaštitila ime svoje odeće.

Ona tvrdi da je dizajnerka prekršila zakon jer je obmanula javnost i potrošače da poveruju da kupuju odeću koja je povezana sa njom, pre nego što je osnovala svoj brend odeće.

Stranke će se uskoro sresti na sudu, a prethodno ročište je održano 12. novembra ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here