KFOR
Pripadnici Kfor na Kosovu

Mirovna vojna misija UN koju predvodi NATO na Kosovu i Metohiji (KFOR) saopštila je da pomno prati dešavanja na severu pokrajine i dodala da je bliskom kontaktu sa predstavnicima Prištine i srpskih snaga.

“KFOR je i dalje izuzetno oprezan i potpuno sposoban da sprovede svoj mandat UN kako bi omogućio bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. To uključuje povećanje patrola na severu Kosova, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i Euleksom”, navodi se u saopštenju.

KFOR ističe da je u kontaktu i sa bezbednosnim snagama Srbije.

– Komandant KFOR-a nastavlja kontakte sa svojim kolegama, uključujući i predstavnike kosovskih institucija i bezbednosnih službi Kosova, kao i sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Srbije – dodaju iz Kfora.

Misija NATO na Kosovu oglasila se i povodom informacija u nekim medijima da je helikopter KFOR-a koji je juče preleteo barikadu Rudare zbog dostavljanja hrane pripadnicima Specijalne jedinice kosovske policije na Jarinju.

Saopšteno je da helikopter KFOR-a nije dostavljao hranu pripadnicima specijalnih jedinica policije na Jarinju, već da je obavljao logistički let do baze te misije, koja se nalazi u blizini Leposavića, prenosi Tanjug.

“Netačna je vest koja je u pojedinim medijima nedavno objavljena o helikopteru KFOR-a koji je preleteo barikadu Rudare da bi dostavio hranu pripadnicima Specijalne jedinice kosovske policije na Jarinju. Helikopter je, naime, vršio logistički trenažni let do baze KFOR-a pod nazivom “Kamp Nating Hil” koja se nalazi u blizini Leposavića”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Misija KFOR-a predvođena NATO spremna da pruži sva objašnjenja i nastavlja da deluje u okviru svog mandata zasnovanog na Rezoluciji Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine, prenosi Kosovo onlajn.

1 COMMENT

  1. Pa dobro
    Poštujemo rezoluciju 1244 UN
    Po njoj srpska vojska🇷🇸se vraća na Kosovo i Metohiju🇷🇸
    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here