Kfor: Nema opasnosti od humanitarne krize

Vestionline, Tanjug
2
Tanjug

Portparol Kfora na Kosovu i Metohiji, pukovnik Vinčenco Graso tvrdi da je bezbednosna situacija na tzv. Kosovu mirna i pod kontrolom, da nema razloga za strah zbog večernjeg nadletanja helikoptera Kfora nad Kosovskom Mitrovicom, teritorijom opštine Zvečan i dela teritorije Zubinog Potoka.

Graso za Politiku tvrdi i da je u četiri srpske opštine na severu, prema saznanjima Kfora, nema opasnosti od humanitarne krize, te dodao da ovakva retorika, kako kaže, ne pomaže normalizaciji života ljudi..

– Noćni let helikoptera je bio uobičajena obuka nove posade jer je njihova rotacija u toku. Nema razloga za strah – kaže Graso.

Upitan da li je tačno da je u utorak stiglo pojačanje vojske u bazu Noting hila, kod Leposavića ili je to bilo redovno kretanje Kfora, Graso kaže da je dobro poznato da se ta međunarodna vojna misija kreće i raspoređuje trupe kontinuirano, kao deo redovne obuke.

– Nema promene u strukturi Kfora i sve se normalno odvija – kazao je Graso.

On tvrdi da je bezbednosna situacija na tzv. Kosovu mirna i pod kontrolom.

– Ništa neočekivano ne može da se dogodi i Kfor nastavlja da održava odnose i komunikaciju sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i u Srbiji – naveo je portparol Kfora.

2 COMMENTS

  1. ovaj gospodin je u pravu da su na kosovu nalaze najevici kriminalci sveta
    bilo da su sipatrtari kfor ili nato

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here