KFOR
Pripadnici Kfor na Kosovu

Kfor je povećao svoje prisustvo i patroliranje na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i spreman je da interveniše ako bude potrebno, rečeno je danas Tanjugu u Kforu.

U odgovoru na pitanje da li je tačno da su američki vojnici u okviru NATO raspoređeni duž glavnih puteva na severu Kosova, nakon neuspeha poslednje runde dijaloga u Briselu, što je objavla agencija AP, iz Kfora je odgovoreno da je povećao svoje prisustvo na prelazima Jarinje i Brnjak “kako bi povećao svest o situaciji”.

“Takođe je povećao aktivnosti patroliranja u toj oblasti”, navodi se u odgovoru.

Ove mere, objašnjava se, preduzete su da bi se Kforu omogućilo da, u slučaju potrebe, reaguje brzo na svaki bezbednosni izazov.

Kako se podseća, mandat misije Kfor predvođene NATO, koji proističe iz Rezolucije SB UN 1244 iz 1999. godine, jeste da se osigura sigurno i bezbedno okruženje i sloboda kretanja za sve građane na Kosovu.

Kako bi postigao svoje zadatke Kfor zadržava prisustvo i agilnost na terenu, dodaje se.

“Želeli bismo da uverimo sve da je Kfor spreman da interveniše ako bude potrebe”, zaključuje se u odgovoru Kfora.

Kfor je i pre nekoliko dana saopstio da je pojacao prisustvo na Jarinju i Brnjaku.

10 COMMENTS

  1. Ако Срби буду нападнути, Србија ће морати да их згази, ако се не склоне.
    Боље им је да не машу оружјем пред нама. Ово није 1999.
    Више нисмо сами, иако смо у окружењу.

  2. Sada su po njima Srbi teroristi kao UCK 1999.god, znači pripremaju zamku Srbima kako bi intervenciju opravdali kroz nepoštovanje odluka koje Kurti donosi, tj. naprave li Srbi barikade KFOR interveniše!

  3. Oni da hoce da zastite ugozeno stanovnistvo I obezbede slobodno kretanje svih gradjana treba da patroliraju u blizini Orahovca Brezovice Caglavice Gracanice I Obilica a ne na granicnim prelazima.

    • treba da čuvaju celo Kosovo i Metohiju na to su se obavezali i plaćeni su za to, Amerikanci su izjavili da nemaju ništa protiv povratka Srba i da će štititi povratnike, potrebno je da Srbija više radi na povratku stanovništva kao i naseljavanju novog stanovništva na KiM!

    • tako je, baš tako i plus gledaju kroz prste Albancima da stvore etničko čist prostor samo za Albance, nečuveno i strašno!

  4. Ako svrbi vole zivet u svrbiju, srecan im put za BG.
    Republika Kosova je nazvisna Drzava i svaki drzavnik mora imati Kosovske papire
    I BASTA

    • pa valjda Albanci imaju Albaniju i srećan im put, Kosovo i Metohiju ste oteli od Srbije sram vas bilo, kako vas samo nije sramota posle onog pogroma i rušenja crkava na KiM 2004 god.!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here