EPA
Kfor

Misija Kfora predvodila je vojnu vežbu za reagovanje u složenim kriznim situacijama pod nazivom “Zlatna sablja” na poligonu u Novom Selu u opštini Kosovska Kamenica na jugoistoku Kosova i Metohije, saopštio je danas Kfor.

Cilj vežbe, koju je vodio zamenik komandanta Kfora, brigadni general Luka Piperni, a učestvovali su i pripadnici Euleksa, bila je integracija različitih sredstava i kapaciteta Kfora i testiranje sposobnosti za uspešno reagovanje na svaku pretnju koja bi mogla da ugrozi slobodu kretanja i sigurnost na području KiM.

Komandant Kfora, general-major Ferenc Kajari, na kraju vežbe izrazio je zahvalnost i priznanje za pokazani profesionalizam i posvećenost koju su pokazali svi učesnici, pripadnici Kfora i Euleksa.

Kroz redovne vežbe Kfor je zadržao visok nivo operativne spremnosti i naša misija je u potpunosti posvećena primeni Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija i obezbeđivanju sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve etničke zajednice na KiM, navodi se u saopštenju.

Misija je u potpunosti spremna da preduzme sve neophodne mere da bi ispunila svoj mandat, zaključuje se u saopštenju Kfora.

1 COMMENT

  1. ova strana vojska u srpskoj zemlji bi trebalo da ode i napusti vreme je 23 godine i ne daje nikakvu sigurnost srbima u sopstvenoj zemlji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here