Natalija Poklonska

Nakon što je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine pozvalo savetnicu za poslove Srbije u Kijevu Svetlanu Košutić na razgovor kako bi izrazilo protest zbog nedavne posete predstavnika krimske administracije Beogradu, predstavnica Dume Rusije Natalija Poklonska, koja je bila deo delegacije, kritikuje Kijev i poručuje da se time ništa neće promeniti.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je izrazilo zabrinutost zbog posete predstavnika administracije Krima Beogradu od 4. do 7. decembra i istaklo da Kijev posetu doživljava kao „neprijateljski čin“ i pokušaj Rusije da da legitimitet „ilegalnoj okupaciji Autonomne Republike Krim“.

Tokom posete, krimska delegacija je imala sastanke sa poslanicima Skupštine Srbije, a održana je i konferencija čija je jedna od tema bilo prihvatanje rezultata krimskog referenduma.

„Naše posete prave posao Ministarstvu spoljnih poslova Ukrajine. Takve reakcije mogu da traju unedogled, ali to ništa neće promeniti. Konstruktivna saradnja moguća je samo na osnovu poštovanja istorijskog i pravednog izbora građana Krima“, rekla je Poklonska, koja je zamenica predsednika Odbora Državne dume Rusije za međunarodna pitanja.Ona je dodala da je spremna da odgovori na sva pitanja u vezi sa zakonitošću krimskog referenduma.

„Ako je u vezi s tom temom potrebno razmotriti bilo kakva pitanja, spremna sam lično da na njih odgovorim“, rekla je bivša tužiteljka Krima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here