EPA
Ukrajinska vojska

Ukrajina je spremna da se obaveže da neće koristiti oružje većeg dometa koje je tražila od Zapada za napade na teritoriju Rusije, sa izuzetkom novih ruskih regiona koje Kijev i dalje smatra svojom teritorijom, izjavio je danas ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare ukrajinske vlade i Evropske komisije u Kijevu Reznikov je rekao da oružane snage Ukrajine traže naoružanje dometa do 300 kilometara, prenosi TASS.

– Ukrajina je spremna da pruži sve vrste garancija da zapadno naoružanje neće biti upotrebljeno za napade na rusku teritoriju. Imamo dovoljno ciljeva u privremeno okupiranim ukrajinskim područjima i spremni smo da koordiniramo ciljeve sa našim partnerima – rekao je ministar.

Sjedinjene Američke Države pripremaju još jedan paket vojne pomoći za Ukrajinu vredan 2,2 milijarde dolara, u kojem će se prvi put naći oružje većeg dometa, preneo je Rojters u utorak pozivajući se na dva neimenovana američka zvaničnika.

4 COMMENTS

  1. I Hitler je pravio sporazum o nenapadanju pa nije postovao a pogotovo dana sporazumi vise ne vaze nigde u svetu

  2. NATO neće da udje u rat, a Ukrajince gura u smrt…to je kao kad bi psihijatar dao pištolj pacijentu sa samoubilačkom tendencijom – nemoralno, neetički i sramotno !!! Umesto da na svetskoj političkoj sceni jedino postoje razgovori o miru, primirju, životu, razumevanju, dogovoru…Ukrajna je postala sajam naoružanja sa prezentacijama u realnom vremenu !!! Moje saučešće Ukrajnskom narodu.

  3. Neno, danee potpuno se slažem i uzgred povećanjem dometa samo šire polje delovanja zaraćenih strana…Tamo u Ukrajini je nedavno živelo 40 miliona ljudi…Prvo su se podelili na 32+8 pa je ovih 8 izgubilo prava . Sada ide ka eskalaciji do poslednjeg od ih 8 ili 32 miliona ljudi…Mnogo me potseća na Hrvatsku i nadam se da epilog za manjinu neće da bude sličan…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here