Kijev zove Tursku i Ameriku u pomoć za „vraćanje“ Krima

Vestionline, Tanjug
3
pixabay.com

Stalni predstavnik predsednika Ukrajine za Krim Anton Korinjevič saopštio je plan Kijeva kako da vrate poluostrvo u sastav Ukrajine – formiranjem novog „normandijskog formata“.

Ukrajinske vlasti bi mogle inicirati formiranje međunarodne platforme za pregovore o Krimu.

– Kada govorimo o Donbasu, znamo da “Minski format” nije idealan, “Normandijski format” nije idealan, ali oni postoje. Postoje platforme na kojima se može razgovarati o određenim problemima. Za Krim takve platforme još uvek nema – rekao je političar u intervjuu za portal „Sevodnja.ua“.

Po njegovim mišljenju, razgovoru o statusu ruskog poluostrva treba priključiti članice „Normandijskog formata“, kao i Tursku i SAD. U Kijevu smatraju da ovaj korak može biti prvi na putu revidiranja statusa Krima.

Korinjevič smatra da je „odsustvo dijaloga“ o Krimu principijalan stav Moskve.

On je ranije pozvao da se uvedu sankcije protiv međunarodnih kompanija koje su učestvovale u gradnji Krimskog mosta. U Savetu Federacije Rusije su posavetovali Kijevu da se pozabavi sopstvenom državom.

Ruske vlasti su više puta jasno stavile do znanja da je pitanje statusa Krima završeno referendumom 2014. godine i da o njemu neće razgovarati.

3 COMMENTS

  1. Kakva pomoc? Zaboravite Krim koji je oduvjek bio dio Rusije. Da ste ostali sa Rusijom imali bi Krim a ovako dovidjenja za sva vremena.

  2. U drugoj polovici 18st.za vladavine imperatorice Katarine Velike Rusija je poslije pobjedonosnih bitaka na kopnu i moru protiv Osmanskog carstva, stavila pod svoju vlast cijelu obalu Azovskog i<Crnog mora.Izgrađeni su gradovi na obali tih mora Mariopolj,Herson,Nikolajevsk,Odesa i ratna luka Crnomorske flote Sevastopolj.Tako je bilo i biti će.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here