Kik-boks: Srpkinja prvakinja Evrope

0

Arhiva
FOTO: Ilustracija
 

Bukvićeva je u nedelju postala profesionalna prvakinja Evrope pobedom nad Marjom Sing iz Finske odlukom sudija 3:0 (49:49 – prednost Bukvić, 49:47, 50:48).

"Najavila sam da cu učiniti sve da trofej ostane u Pazaru i ispunila sam obećanje. Drago mi je što sam to postigla u svom gradu i što me je bodrio veliki šampion Muamer Hukić (Marko Huk)", rekla je Bukvićeva radiju Sto plus.

Evropska profi titula pripala je i Italijanki Valentini Murđi, koja je slavila protive Ajle Lukač odlukom sudija 3:0 (48:48 – prednost Murđa, 49:47, 49:48).

Pred oko 1.500 gledalaca u novopazarskoj Hali sportova, održano je i sedam uvodnih borbi, od toga pet u profesionalnoj konkurenciji.

Bojan Džepina iz Batajnice je u kategoriji do 91 kilograma savladao Zeničanina Bahrudina Mahmića prekidom u prvoj rundi, dok je u kategoriji do 75 kilograma Luka Spremo (Batajnica) pobedio Amara Babajića iz tuzlanskog kluba Flek Tom Ket sa 3:0.

Novopazarac Sedad Bukvić je kod boraca lakših od 64 kilograma bio bolji od Ivana Dragomirova iz beogradskog kluba 011 rezultatom 3:0, a član Gazija iz Sarajeva Haris Biber je u istoj kategoriji trijumfovao nad Nikolom Aleksićem (Batajnica) sa 2:1.

Mirnes Vejzović (Flek Tom Ket) je u kategoriji do 81 kilograma savladao Vukašina Obradovića iz Niša odlukom sudija 3:0.

Pehar za najboljeg tehničara u revijalnom delu programa pripao je Bojanu Džepini, dok su Sedad Bukvić i Ivan Dragomirov činili najborbeniji par.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here