KiM: I dalje nema prevoza za srpske đake

0

Đaci neće moći u školu dok se autobusi ne preregistruju na kosovske tablice (Foto: Ilustarcija)
 

Đački autobusi su, uprkos najavama iz školske uprave u Kosovskoj Mitrovici i srpskih opština da će problem prevoza đaka biti odmah rešen, ostali na parkingu u Gračanici.

 

Razlog je zabrana Kosovske policijske službe (SP) da saobraćaju đački autobusi kojima raspolaže srpsko Javno saobraćajno preduzeće iz Gračanice, jer "prevozna sredstva" nisu registrovana na kosovske tablice.

 

Direktor JSP Ljubinko Pavić rekao je da je njegovo preduzeće u maju dobilo dopis Kosovske policijske službe u kome je upozoreno da, ukoliko ne bude izvršena preregistracija, autobusi neće moći da prevozi đake od 1. septembra.

 

"Obavestili smo nadležne u srpskoj opštini Priština, izmeštenoj u Gračanicu. Dopis je prosleđen i nadležnoj školskoj upravi i Ministarstvu prosvete Srbije, ali nismo dobili odgovor niti smernice kako da postupamo", rekao je Pavić.

 

Gračanica: Srpski đaci bez prevoza do škole

 

I u Srpskoj opštini Priština i u Kosovskoj opštini Gračanica tvrde da će problem biti rešen i da se traže modaliteti kako da se đački autobusi preregistruju sa tablica Prokuplja.

 

"Desetak odsto učenika iz mesta u kojima se nalaze centralne škole poput Gračanice, Lepine kod Lipljana i sela po obodu pešice je došlo u škole. Ostali đaci su i jutros čekali na autobuskim stajalištima", kažu u Gimnaziji u Lapljem selu kod Gračanice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here