KiM: Nastavljeno prebrojavanje glasova pod nadzorom tužilaca i policije

Kosovo Online
0
EPA/Valdrin Xhemaj

Centar za prebrojavanje i rezultate nastavio je ponovno brojanje glasova sa 530 biračkih mesta na kojima su pronađene nepodudarnosti podataka, a još su 23 glasačke kutije u postupku, piše Koha.

Od kada je proces počeo, prebrojano je 45 glasačkih kutija, a u centru su povremeno prisutni i tužilaštvo i policijski istražitelji.

Šef Centra Burim Ahmetaj kaže da se radi u dve smene, kako bi proces išao brže i dodaje da će na kraju postupka prebrojavanja svih biračkih mesta preliminarni obrasci biti revidirani i upoređeni sa rezultatima dobijenim posle ponovnog brojanja, a potom će Tužilaštvo pokrenuti dalji postupak.

Tokom tog procesa, uočene su prve greške u broju glasova i druge nepravilnosti, pa tako, prema posmatraču NISMA u Glogovcu, na biračkom mestu gde je koalicija NISMA – ANK- PP po prvobitnim rezultatima dobila jedan glas, pokazalo se da je nakon ponovnog brojanja broj glasova porastao na 50.

Slične nepravilnosti prijavili su i posmatrači Pokreta Samoopredeljenje na nekim biračkim mestima.

Nakon završetka ovog postupka započeće se prebrojavanje oko 26.000 uslovnih glasova i glasova osoba sa posebnim potrebama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here