EPA/ Jorge Silva/Pool
Severnokorejski lider Kim DŽong Un

Lider Severne Koreje Kim Džong Un obišao je priobalni region svoje zemlje koji se pre nekoliko dana našao na udaru tajfuna Majsak i naložio da se oko 12.000 članova vladajuće Radničke partije Severne Koreje priključi naporima u cilju obnove pogođenih područja.

Na snimcima severnokorejske državne televizije, Kim se može videti kako šeta jednim područjem pogođenim tajfunom, odnosno predsedava sastankom severnokorejskih zvaničnika, navodi Rojters.

Na sastanku, Kim je do detalja obavešten o organizacionim i drugim aspektima radova na obnovi, a takođe je smenio predsednika komiteta vladajuće partije u provinciji Južni Hamjong.

Kako podseća Rojters, severnokorejska Radnička partija zatražila je kažnjavanje zvaničnika čije nepoštovanje izdatih naređenja bude izazvalo smrt više desetina ljudi tokom tajfunskog nevremena.

Prema izveštaju severnokorejske državne novinske agencije, tajfun je u priobalnim delovima provincija Južni i Severni Hamjong uništio više od hiljadu kuća i poplavio poljoprivredno zemljište i neke javne zgrade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here