Kim streljao arhitekte zbog rušenja zgrade

0

Kim kada je tužan rešava problem po kratkom postupku – streljanje
 

Procenjuje se da je više od 500 ljudi, među kojima je bilo visoko rangiranih obaveštajaca i policijskih zvaničnika, stradalo kada se prošle nedelje 23-spratna zgrada urušila u glavnom gradu Severne Koreje.

 

Predsednik Severne Koreje, navodno, nije mogao da spava od tuge posle ove nesreće, a za sve je optužio loše graditelje. Kako "Dejli mejl" prenosi japanske medije, koji imaju svoje izvore u Severnoj Koreji, ključni inženjeri i ljudi zaduženi za čitav posao izgradnje kompleksa zgrada su uhapšeni. Zavisno od zaduženja na izgradnji, izrečene su im stroge kazne, a nekima i smrtne. 

 

Kolektivna žalost za nastradalima ispred srušene zgrade. Nju, naravno, nisu slikali
 

Četiri građevinska inženjera su streljana, a vojni oficir koji je bio zadužen za nadgledanje projekta, poslat je u logor, rekao je neimenovani izvor za dnevnik "Tokio Šinbun".

 

Kako prenosi japanski list, još nije jasno šta je pravi uzrok rušenja višespratnice. Verovatno je u pitanju problem sa konstrukcijom, jer šefovi gradilišta i radnici često kradu čelik i cement, kako bi ga preprodali na crnom tržištu.

 

Smatra se da je u zgradi živelo dosta elitnih članova Radničke partije, iako ona još nije bila završena. Useljenja su počela krajem novembra, pošto su ostali samo unutrašnji završni radovi da se obave.

 

Kim Džong Un je inače sklon tome da naredi hitno streljanje onih koji ga povrede ili učine tužnim, a takav slučaj je bio i sa njegovim tečom, kao i sa još nekim članovima njegove porodice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here