EPA/Christian Bruna
Avioni "Austrijan erlajnsa" (AUA)

Austrijska aviokompanija AUA dve nedelje neće moći da prevozi putnike u Kinu, a razlog za to je što su u jednom letu ustanovljeni putnici zaraženi koronavirusom.

Kineske zdravstvene vlasti izdale su zabranu prevoza putnika avionima AUA na dve nedelje, pošto je na letu OS75 iz Beča u Šangaj 5.marta, otkriveno pet putnika zaraženih koronavirusom.

Nakon isteka privremene zabrane, ako se ponovi prevoz zaraženih putnika, preti duža zabrana sletanja.

Kina zahteva od aviokompanija sveobuhvatna testiranja pred put, ali i po sletanju testira putnike.

Konkretno, to znači da putnici, koji direktno lete iz Austrije, moraju sa sobom imati negativan PCR test i jedan negativni antigenski test, ne stariji od 48 sati.

Rezultati testiranja moraju biti potvrđeni od strane Ambasade Kine.

Putnici u tranzitu, koji preko Beča putuju za Šangaj, moraju taj proces proći u zemlji iz koje su započeli putovanja.

Po sletanju u Beču na aerodromu u tranzitu moraju da se podvrgnu PCR testianju, kao i jednom antigenskom testu, a rezultat mora da potvrdi kineska ambasada, pre nego što dobiju odobrenje za ukrcavanje u avion.

Kod pet zaraženih putnika, kako je saopšteno iz AUA, radi se o tranzitnim putnicima, koji u Beč doputovali sa različitih destinacija, i koji su tokom celog boravka na aerodromu i u avionu morali nositi FFP2 maske.

Zabrana prevoza putnika u Kinu stupa na snagu od danas, tako da će sledeći regularni let za Šangaj ova kompanija obaviti tek 9. aprila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here