EPA/Giuseppe Lami

Kina nastoji da kontroliše ponovno izbijanje zaraze virusom kovid-19 u najkraćem roku, saopštila je danas zdravstvena komisija u svom prvom obraćanju nakon Kongresa komunističke partije, u trenutku dok broj zaraženih raste u većim gradovima.

– Kina treba nepokolebljivo da se pridržava opštih smernica za sprečavanje novih slučajeva kovida i ponovnog izbijanja pandemije u zemlji, kao i svoje dinamične politike ”nula kovid” i da nastoji da zaustavi iznenadne epidemije u najkraćem vremenu uz najniže troškove –  saopštili su zdravstveni organi u Kini, prenosi Rojters.

Kina, koja već dugo ne odstupa od svoje stroge politike o ograničenjima koji se tiču kovid-19, suočila se sa skoro 3.000 novozaraženih u utorak, a u velikim ekonomskim centrima kao što su Džengžou i Guangžou pojavljuju se nove epidemije, kao i u nekoliko drugih gradova koji su uveli stroge zabrane kretanja i masovna testiranja kojima moraju da podvrgnu milioni građana.

Uporne zabrane nanele su štetu industriji u Kini, od proizvodnje automobila do proizvodnje mobilnih telefona, a mnoge kompanije krive zatvaranja i prekide u snabdevanju da smanjuju prodaju i profit.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here