Na poziv predstavnika kineskog Olimpijskog komiteta, uprava Olimpijskog centra „Jahorina”, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem, obišla je olimpijski grad Peking i sedam okolnih ski centara, koji će biti domaćini zimskih Olimpijskih igara 2022. godine.

Top menadžmen OC Jahorina i Olimpijskog komiteta Kine, razgovarao je i razmenio iskustva sa predstavnicima ski centara Secret Garden i Wanlong Pradise.

Više od 150 skijaša iz Kine u okviru priprema za olimpijadu, boravilo je na Jahorini prethodne zimske turističke sezone. Tokom posete ovoj zemlji, dogovoren je ponovni dolazak sportista u predstojećoj zimskoj sezoni, koji su i više nego zadovoljni prošlogodišnjim uslovima, te žele da ponove posetu olimpijskoj planini i to u proširenom sastavu.

Dejan Ljevnaić sa predstavnicama Wanlong Paradise Resort-a

Predstavnici Olimpijskog komiteta Kine pozitivno su nastrojeni prema Republici Srpskoj a posebno interesovanje su iskazali ka Palama jer tu vide budućnost skijaškog sporta i turizma. Uprava Olimpijskog centra „Jahorina” je u Kini prezentovala nove investicije čija je realizacija trenutno u toku, što je još više podstaklo investitore da se odluče da posete Pale i to već do kraja ove godine.

Tim povodom, direktor OC „Jahorina” Dejan Ljevnaić, istakao je:

„Kako je skijanje u Kini u ekspanziji i kako kinezi investiraju velika sredstva u skijanje i skijašku infrastrukturu, zainteresovanost da investicije sprovedu na Palama može biti od velikog značaja za cijelu Republiku Srpsku. Naša velika prednost je blizina međunarodnog aerodroma Sarajevo, a obecavajuće su i činjenice bezviznog režima kao i međudržavne saradnje Kine i Bosne i Hecegovine, koja je na visokom novou”.

On je dodao da Jahorina ima veliki potencijal, koji je moguće iskoristiti samo uz adekvatne i pametne investicije.

Dejan Ljevnaić i Hamish John Mccrostie predstavnik uprave Ski centra Secret Garden

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here