Kinez pojeo poslednjeg indokineskog tigra

0

 

U Kini ne jedu više samo pse i mačke, prešli su i na velke zveri.

Uz prvooptuženog Kanga, koji će morati da plati i kaznu u iznosu od oko 70.000 dolara zbog materijalne štete koju je prouzrokovao i nedozvoljenog posedovanja oružja, na kazne od tri do četiri godine zatvora su osuđena i četvorica pomagača koji su zajedno s njim raskomadali i pojeli tigrovo meso.

 

Kang Vanian tvrdi da se našao oči u oči s tigrom dok je lovio slatkovodne dagnje u nacionalnom parku, koji se nalazi u blizini kineske granice s Laosom, i da je životinju ubio u samoodbrani. Međutim, tužilac je ovo opovrgao navedeći da mu za lov na dagnje nije bila potrebna puška.

Indokineski tigar je jedna od najugroženijih životinjskih vrsta na svetu. U Kini ih živi samo nekoliko, a na čitavom svetu nema ih više od hiljadu. Žive u šumama Laosa, Vijetnama, Tajlanda i Kambodže, a u ostalim zemljama južne Azije su ili izumrli ili su pred izumiranjem.

Kineski mediji navode da je indokineski tigar u Kini poslednji put snimljen 2007. godine upravo u tom prirodnom rezervatu. Budući da nije viđen od Kangove gozbe, pretpostavlja se da je baš to životinja koju je ubio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here